10 fontos gondolat a sikeres kereskedésről

 • 1, Élvezd a játékot

  A pénz nem lehet az egyetlen motiváló tényező a kereskedésedben. Szeretned és élvezned kell a kereskedés minden percét, mert a piac annyi kihívást és csapdát rejteget, hogy csak a szenvedély és az öröm fog átsegíteni a nehéz pillanatokban.

  2, Önbizalom

  Ismerned kell egy számodra működő stratégiát, feltétel nélkül bíznod kell ebben a stratégiádban, és hiba nélkül végre is kell tudnod hajtani azt. A sikeres kereskedés egyik lépcsője, hogy bízzál önmagadban és véletlenül se az érzések irányítsanak.

  3, Csakis „előnnyel” kereskedj

  Kereskedőnek ismernie kell a piacot annyira, hogy felismerje, mikor érdemes pozíciót nyitni. A kereskedőnek akkor van előnye a piacon, amikor nagy valószínűséggel meg tudja mondani, mi a következő irány. A rulett asztalon a „nulla” adja az előnyt a kaszinónak, és biztosítja, hogy hosszú távon nyernek.

  4, Kereskedj egyszerűen

  Albert Einstein azt mondta: “Mindent annyira egyszerűen csináljunk, amennyire csak lehetséges, de ne egyszerűbben.” A piacon a kereskedési előnyödet meg kell találnod, és a stratégiádat végre kell tudnod hajtanod. Skalpolóként gyakran gyors döntéseket kell hoznod, és csak az egyszerű döntést tudod a gyorsan végrehajtani.

  5, Önfegyelem

  Kereskedésedben mindössze két dolgot tudsz kontrolálni  – a kockázatodat és saját magadat. Az érzelem és értelem közötti harcba, mindig az érzelem fog győzni, ezért feltétlenül fegyelmezettnek kell lenned.

  6, Elvárás

  Emlékezz, senki nem tudja megmondani teljes bizonyossággal, merre megy a piac. Ha elvárások nélkül kereskedsz, akkor mindig tisztán tudod megítélni a mozgásokat. Az elvárások és félelmek megakadályoznak abban, hogy helyesen ítéld meg a piaci mozgásokat.

  7, Elfogadás

  Fogadj el mindent, ami a piacon történik veled. Fogadd el a nyereségeket, a veszteségeket, nem teljesült megbízásokat, a szerencsétlen kistoppolásokat, mert ezek mind beletartoznak a játékba. Ha nem fogadod el ezeket, akkor az érzések fognak uralkodni rajtad. Az érzelmi alapú döntés rendkívül káros a kereskedésben, így törekedj arra, hogy laza és elfogadó legyél.

  8, Rugalmasság

  Egy eseménynek mindig több kimenetele és eredménye lehet, mint azt gondolnád. Mindig több lehetőség van arra, hogy mit csinálhat a piac, több lehetőség adódik, hogyan csináljunk pénzt, és több lehetőség van, hogy mi történhet veled.

  9, Visszajelzés

  Kérdezd meg magadtól, hogy mi a piac visszajelzése a pozíciódról és csak erre reagálj.  Csak az számít, hogy nyereségben vagy, esetleg veszteségben ülsz. Ez az egyetlen és értékes visszajelzés a piactól.

  10, Kereskedd saját gondolataidat

  Csak az számít, amit a grafikon mutat, és amit te kiolvasol belőle. Mivel sem a média, sem a guruk, pláne az elemzők nem tudják mit hoz a jövő, így ezek ne befolyásoljanak. Találd meg a lehetőségeidnek és személyiségednek megfelelő kereskedési stílust és légy vele sikeres!

 • London Breakout Stratégia

   

  Ha napon belüli kereskedő vagy, akkor muszáj, hogy legyen egy nyerő kitörési stratégiád. Érdemes emlékezni, hogy az európai piacnyitáskor kiváló rövid távú kereskedési lehetőségek alakulnak ki, így ha még nincs, vagy nem tökéletes a kereskedési rendszered, akkor a figyelmedbe ajánljuk a London Breakout Stratégiánkat.
  Megnézem