Skalp jótanácsok!

 • A skalpolás nem rövid távú, hasraütésszerű kereskedési forma. Ha skalpolsz, legyen begyakorolt kereskedési stratégiád. Mr. Yennek és DevizaTradernek is van stratégiája, amit az évek alatt tökélyre csiszoltak. Legyen Neked is!

  A skalpolás gyors és izgalmas, amit az „egyszer fent-egyszer lent” érzés jellemez. Készülj fel egy átlagosnál nagyobb érzelmi hullámvasútra. Tudd, hogy egy skalpoló akár 10-35 pozíciót is nyithat egy nap. A jó skalp kereskedő nem esik pánikba, ha esetleg 4-5 kereskedésen egymás után veszít. Nem akarja visszanyerni egyből a korábbi veszteségét, így nem tér el a stratégiájától, és nem módosítja kockázatkezelési protokollját.

  Kereskedési kockázatodat tartsd alacsonyan, ha skalpolsz. Mindössze a tőkéd 0.5%-1%-át kockáztasd kereskedésenként, ami annyit jelent, hogy ha van 10.000 USD a számládon, akkor 50-100 USD-t. Ha ezt a tanácsot követed, akkor egy esetleges negatív széria nem viseli meg a számládat, és a lelkedet sem.

  A skalpolás rendkívül intenzív koncentrálást kíván a kereskedőtől. Amikor kereskedsz, akkor kapcsold ki a külvilágot, Te és a grafikon maradjon. Se telefon, se chat, se síró gyermek, semmi sem zavarhat.  Ha ezt nem tartod be, akkor egyszer drágán fogsz fizetni érte.

  Másfél óránként pihenj. A skalpolás megterhelő a szemnek és az agynak, így ajánlott legalább egy 15 perces lazítás minden másfél óra után. Egy rövid szünettel a tested és lelked felfrissül, és sokkal hatékonyabban fogsz a pihenő után kereskedni.

  Kulcsfontosságú az adatok és hírek ismerete! Tudd, hogy aznap mikor jönnek ki a nagyobb piacmozgató hírek. Kerüld el ezeket az időpontokat, mert hatalmas kilengéseket okozhatnak. A szűk stoppal dolgozó kereskedőt az adatok után kialakuló volatilitás másodpercek alatt kistoppolhatja.  A nagyobb volumenű hírek előtt várj a pozíciónyitással, és csak az adat után nyiss inkább.

  Legyen napi veszteséget maximalizáló szabályrendszered. Ez lehet a tőkéd X%-a, vagy az egymást követő veszteséges pozíciók száma. Például, ha a tőkéd 5%-át elvesztetted, akkor tudd, az a nap nem a Tied volt. Semmi baj ez benne van a kereskedésben. A tapasztalt trader ezt felismeri és elmegy pihenni inkább. Vagy például, ha sorozatban veszítesz 8-szor egymás után, akkor jobb, ha 2 óra szünetet tartasz.

 • London Breakout Stratégia

   

  Ha napon belüli kereskedő vagy, akkor muszáj, hogy legyen egy nyerő kitörési stratégiád. Érdemes emlékezni, hogy az európai piacnyitáskor kiváló rövid távú kereskedési lehetőségek alakulnak ki, így ha még nincs, vagy nem tökéletes a kereskedési rendszered, akkor a figyelmedbe ajánljuk a London Breakout Stratégiánkat.
  Megnézem